yılbaşı hindisi,yılbaşı hindisi tarifi

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve Blue tarafından 2 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Blue

    Blue Üye



    yılbaşı hindisi,yılbaşı hindisi tarifi,yılbaşı hindisi yapılışı,yılbaşı hindisi nasıl yapılır?

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet hindi
    10 adet arpacık soğan
    1 adet defne yaprağı
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet domates
    4 adet sivri biber
    Tuz, karabiber, kırmızı biber

    İç Pilav İçin

    2 su bardağı pirinç
    2 doluca yemek kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 kuru soğan
    200 gram kuzu ciğeri
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    3 su bardağı et suyu
    Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz





    Tarifi

    Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.
    Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
    Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
    İçine 2 limon suyunu ilave edin.
    Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
    Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
    Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
    Sosun arta kalanını saklayın.
    Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
    Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
    Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
    NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
    Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.