Topalak Çorbası Tarifi-Konya Yöresi

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye



    Topalak Çorbası Tarifi,Topalak Çorbası nasıl yapılır,Topalak nasıl yapılır,Topalak tarifi,topalak yemeğikonya yemekleri

    Topalak Çorbası Malzemeler:
    [​IMG]
    250 gr kıyma
    2 çorba kaşığı ince bulgur
    2 su bardağı haşlanmış nohut(isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
    3 adet soğan
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta
    2 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı un tepsiyi unlamak için
    8-10 su bardağı su
    1 limon suyu
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı pulbiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Topalak Çorbası Yapılışı:
    Kıyma, tuz, bulgur, baharatlar, yumurta, 2 çorba kaşığı un, ve rendelediğiniz 2 adet soğanı birlikte yoğurarak köfte harcını hazırlayın.Bu karışımdan küçük parçalar kopararak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Bir tencerede ince doğradığınız soğanı yağla birlikte kavurun.Salçayı ekleyin az daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.Kaynayan sosa haşlanmış nohutla birlikte hazırladığınız misket köfteleri atın.Hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak kıyılmış maydonoz ve limon suyu ile servis edin.​

    Not:Limon yerine az bişey kurutulmuş dağ eriği koyarsanız güzel bir aroma ve lezzet veriyor..