Sardalya Nasıl Pişirilir?

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve YAREN tarafından 13 Ekim 2010 başlatılmıştır.

  1. YAREN Üye



    Sardalya balığı nasıl pişirilir,sardalya nasıl temizlenir, Sardalya nasıl pişer, Sardalya Nasıl yenir, Sardalya Nasıl yapılır,

    [​IMG]

    Eylül, Aralık ve Ocak aylarının en lezzetli zamanları olan Sardalya balığı ızgara, fırın ya da buğulama yöntemi ile pişirilir.Sardalya balığını ayıklayıp temizlerken hamside olduğu gibi önce kafalarını kopartın, yıkayıp süzün ve sonra dilerseniz kılçığını da ayıklayın.

    Fırında Sardalya

    [​IMG]

    Malzemeler

    * Yarım kg domates
    * 1 adet kuru soğan
    * 2 diş sarımsak
    * 1 tutam Biberiye
    * 1 kg sardalya
    * 1 tatlı kaşığı nane, 1 tutam maydanoz
    * 135 gr kaşar peyniri
    * 1 yumurta
    * 1 tutam fesleğen
    * Karabiber, tuz

    Yapılışı

    1) Yarım kg domatesin kabuklarını soyup küp küp olacak şekilde doğrayın.

    2) 1 adet soğanı küp küp doğrayın, 2 diş sarımsağı kıyın.

    3) Soğan, sarımsak ve biberiyeyi kızgın yağda kavurun.

    4) Domatesleri ilave edip tuz ve karabiber ekleyin, tencerenin ağzını açık bırakarak 20-25 dk pişirin. Bir tutam fesleğenin yapraklarını doğrayarak sosa ilave edin.

    5) Sardalyaların kafalarını kopartarak temizleyin.Kılçıklarını çıkarın ve yıkayıp süzmeye bırakın.

    6) Yağlanmış fırın tepsine sardalyaların derili kısmı altta kalacak şekilde dizin.

    7) Nane, maydanoz, 135 gr kaşar peyniri ve 1 yumurtayı karıştırıp karabiber ekleyin.

    8.) Peynirli karışımı balıkların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar paylaştırın ve 175 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.

    9) Hazırladığınız domates sosusu tabakların ortasına gelecek şekilde sardalyalarla servis yapın.
    [​IMG]