Samsunda ne yenir

Konusu 'Türkiye ile ilgili' forumundadır ve YAREN tarafından 21 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. YAREN

    YAREN Üye



    Samsun yöresine ait yemekler,
    Samsun yemekleri,
    Samsun yöresel yemekleri,

    Samsunda ne yenir

    Samsun'un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır.

    Yöreye ait yemekler arasında; Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.