Kurabiye Nasıl Yapılır

'Pratik Bilgiler' forumunda Wish tarafından 12 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

  1. Wish Üye


    Kurabiye yapmanın püf noktaları
    Kurabiye nasıl pişirilir
    Kurabiye hamuru hazırlamanın püf noktaları


    -Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı

    -Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır

    -Ölçüsünden fazla un ilavesi yapılmamalı

    -Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması için 15 dakika ile 30 dakika arasında buzdolabı molası gerekiyor

    -Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,üzeri çatlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hiç ilave etmeyin


    -Kurabiye hamurunun uzun süre yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır. Sonra elde hızlı bir şekilde yoğrulur. Sonra da şeffaf bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir. Böylece hamur daha kolay kesilecektir.

    -Kurabiye hamuru, genelde çok yağlı olduğundan ele yapışır. Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele fazla yapışmadığı görülecektir.


    -Düşük sıcaklıkta pişirilmeli ve sık sık kontrol edilmeli

    -Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın. Çalışacağınız hamur parçası hâriç diğer hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce tekrar yoğurun.

    -Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 10-15 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, önceden ısıtılmış kızgın fırına koyun.

    -Sertleşmeden fırından çıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukça kıvamını alıyor

    -Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin. Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz.

    -Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir