Karakız Tatlısı Tarifi

'Tatlılar ve İçecekler' forumunda anniccha tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. anniccha Üye


    Resimli Karakız Tatlısı Tarifi
    Karakız Tatlısı Yapılışı
    Karakız Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı


    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamur İçin:
    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu
    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker

    Yapılışı

    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın. Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbeti hazırlayın. 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün. Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın. Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.