İç Anadolunun en meşhur Yemekleri

'Türkiye ile ilgili' forumunda YAREN tarafından 27 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

  1. YAREN Üye


    İç Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri

    Ankara Tavası (Ankara)
    Arabaşı (Eskişehir)
    Arabaşı (Yozgat)
    Baduç kavurması
    Bamya Çorbası (Aksaray)
    batırık (Seydisehir)
    Bayram Könbe
    Beypazarı sarması
    Börek Çorbası (Kayseri)
    Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
    Cevizli Tatlı (Eskişehir)
    Çiğ Börek (Eskişehir)
    Çiğleme (Aksaray)
    Çorum Baklavası
    Çubuk Turşusu
    DİVRİĞİ PİLAVI
    Düğün pilavı (Konya)
    ERCİYES SALATASI
    Eskişehir Çöreği
    Etli ekmek (Konya)
    Fakir Baklavası (Çorum)
    Fırında Ankara tavası
    Gabaklaş (Ankara)
    Gendeme (Kırşehir)
    Gömme (Ekmekli Et)
    HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
    Hasirde (Kırşehir)
    Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
    Helle Aşı (Sivas)
    Hoşmerim (Çankırı)
    HUNNAK
    HURMA TATLISI (Sivas)
    İrmik helvası (Konya)
    İskilip Dolması (Çorum)
    Kandil Makarnası (Nevşehir)
    Kapama(Eskişehir)
    KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
    Karaçuval Helvası(Çorum)
    KAYSERI MANTISI
    Kayseri Köftesi
    Keşkek
    Keşkek (Çorum)
    Kıkırdak çorbası (Konya)
    KIRŞEHİR KÖFTESI
    Kirtimburt (Kayseri)
    KÖBETE(Eskişehir)
    Kuru (Beypazarı)
    Madımak (Yozgat)
    Mantarlı Borani (Çorum)
    Mumbar (Aksaray)
    Nevzine (Kayseri)
    NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
    Pastırmalı Börek (Kayseri)
    Pastırmalı Pide(Kayseri)
    Patlıcan orta (Konya)
    Pehli (Kayseri)
    Pekmezli Ayva Dolması
    Piravu Mantısı (Kayseri)
    Soğanlama (Ankara)
    Soğanlama (Kırşehir)
    Sulaç (Karaman)
    Sülbiye(Akşehir)
    ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
    Şöbiyet (Yozgat usulü)
    Tabahruhu
    Tatar Böreği (Eskişehir)
    Tepsi Mantısı (Kayseri)
    Tırhıt (Sivas)
    Toyga Çorbası (Konya)
    Yağlama (Kayseri)
    Yangıç (Çorum)
    Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
    Yoğurtlaç (Kayseri)
    Yozgat Böreği
    Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)