Hindi dolması nasıl yapılır resimli

'Et ve Sebze Yemekleri' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. ANANE Üye



    resımli hindi dolması
    yılbaşında hindi dolması nasıl yapılır

    Hindi Dolması

    Malzemeler:

    -1 hindi
    -1 kaşık salça,
    -1 kaşık sıvı yağ
    -Tuz, kızartma yağı
    Pilav için:
    -2 su bardağı pirinç
    -3,5 su bardağı hindi suyu
    -1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    -1 çorba kaşığı kuş üzümü
    -Baharat, yağ

    Yapılışı:

    [​IMG]

    Hindi Dolması

    1 -Hindi temizlenip yıkanır. Ayakları gerisindeki delikten geçirilip düzgün bir şekil verilir.
    2 -Sıvı yağ, tuz ve salça iyice karıştırılıp hindinin her tarafına sürülür.
    3 -Kızartma yağı kızdırılıp hindi kızartılır.
    4 -Derin bir tencereye 5 bardak su ve hindi konarak orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır.
    5 -Diğer taraftan pilav yapılır, çok az yağda dolmalık fıstıklar pembeleştirilir.
    6 -Ayıklanıp yıkanan pirinçler ilave edilir ve bir iki karıştırılır.
    7 -3,5 bardak hindi suyu, kuş üzümü, tuz ve baharatlar da eklenip pişmeye bırakılır.
    8 -Pilav suyunu çekince ocaktan alınır.
    9 -Haşlanan hindi tencereden alınıp fırın tepsisine koyulur. Göğsünün içi yapılan pilavla doldurulur.
    10 -Doldurulan kısmı üste gelecek şekilde fırına verilir.
    11. -Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
    12. Fırından çıkarılınca sıcak olarak servis edilir.
    Not: Aynı şekilde tavuk dolmasıda yapılabilir.