haşlama et tarifi oktay usta

'Et ve Sebze Yemekleri' forumunda YAREN tarafından 11 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

  1. YAREN Üye


    haşlama et yapılışı oktay usta,terbiyeli et haşlama,oktay usta haşlama et tarifi,

    Terbiyeli Haşlama - Oktay Usta Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    * 500 gr. kemikli et
    * 500 gr. patetes
    * 2 havuç
    * arpacık soğan
    * tuz
    * sıvıyağ

    Terbiyesi için

    * 1 limon suyu ,
    * 1 yumurta sarısı
    * 1 tatlı k. un
    * sıvıyağ
    * tuz
    * su

    Yapılışı


    500 gr.kemikli eti tencereye alın.Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın.Daha sonra tenceredeki suyu
    dökün ve etleri yıkayın.Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin.Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın. 2 adet havucu kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin.Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin.
    Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin.Üzerine arpacık soğanaları ve sotelenmiş havuçları ilave edin etlerin üzerine. Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın.Limonuj üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin.Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırın.Terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin. Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin.
    Afiyet Olsun..