Fransız Mutfağı -Ünlü fransız yemekleri,Tarifleri

Konusu 'Değişik Yemek Tarifleri' forumundadır ve Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem

    Ezlem Üye



    fransız yemekleri yemek tarifi
    ünlü fransız yemekleri
    fransız yemek isimleri

    Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır. Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır. Fransa'nın Fransız Devrimi sonrasında Kolonileşme döneminde dünya sahnesindeki kazandığı gücüyle orantılı olarak gelişmiştir. Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış Marie-Antoine Carême (1784-1833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen özenli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır.

    Fransız Salatası

    1 tane göbek salata
    250 gram sosis
    150 gram eritme peyniri
    1 çorba kaşığı hardal
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı limon suyu
    Tuz
    Karabiber
    Mısır cipsi

    Sosisleri fındık iriliğinde doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında çevirerek, kızartın. Göbek salatayı bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesini bekleyin. Dilediğiniz irilikte doğrayın. Geniş bir salata kasesine aktarın. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı Dijon hardalını, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve 3 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Göbek salatanın üzerine gezdirin ve harmanlayın. Eritme peynirini kare şeklinde kesin. Sosislerle birlikte salatanın üzerine serpin. Yanında mısır cipsiyle birlikte servis yapın.

    Sığır Eti Rosto

    2 çorba kaşığı zeytinyağ
    1,5 kg sığır eti filetosu,yağlı
    1 su bardağı üzüm suyu
    400 gram sığır eti,yağsız
    Tuz

    Öncelikle parça sığır etini,yağlı sığır eti filetoları ile kaplayın.Hazırlamış olduğunuz bu eti bir folyo içerisine koyun.Üzerine zeytinyağ,tuz ve üzüm suyunu döküp folyoyu sıkıca kapatın.Önceden ısıtılmış fırında 2 saat kadar pişirin.Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun..