Fırında Uskumru Balığı Tarifi Resimli

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elfida tarafından 13 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Elfida

    Elfida Üye



    Resimli Fırında Uskumru tarifi
    Fırında uskumru nasıl yapılır
    Fırında uskumru malzemeleri


    Malzemeler:

    1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru
    1 adet büyük kuru soğan
    1 adet limon
    yarım çay kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)
    tuz
    yarım su bardağı su
    yarım tatlı kaşığı salça
    3 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz kullanabilirsiniz.)
    Varsa 3-4 defne yaprağı
    [​IMG]
    Yapılışı:

    Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
    Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
    Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
    Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.
    Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)
    Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
    Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
    Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.