Evde Pide Yapımı

Konusu 'Değişik Yemek Tarifleri' forumundadır ve Meryem tarafından 20 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. Meryem

    Meryem Üye



    Evde Pide nasıl yapılır
    Evde Pide hazırlanışı



    Evde Pide malzemeleri:

    Hamur ici

    4 su bardagi un
    2 su bardagi ilik su
    1 tatli kasigi kuru maya
    1 tatli kasigi seker
    1 tatli kasigi tuz

    Ic malzemesi icin

    Yarim kg kiyma
    1 buyuk kuru sogan
    2 buyuk domates
    1 corba kasigi biber salcasi
    1 corba kasigi domates salcasi
    4 dis sarimsak
    yarim demet maydonoz
    tuz , kara biber, kekik,toz kirmizi biber

    Evde Pide Yapımı:

    Önce ilik suda mayayi ve sekeri ezip goz goz olanadek bekleyin.Suya unu yavas yavas ekleyin ve yogurun . Yogurdugunuz hamur iki misli olanadek uzeri kapali maylandirin.
    Diyer taraftan kuru sogani domatesi sarimsagi incecik dograyin, yada mutfak robotunda parcalayin ve kiymaya ekleyin . Salcalari, baharatlari kiyilmiz maydonozu ekleyin karistirin. Kiyma karisimina yaklasik 1 su bardagi su ekleyin. Sulu bir harc olucak.
    Mayalanan hamurdan portakal buyuklugunde bezeler koparin ve merdane ile uzun lamasina acin. Kenarlardan 1 er cm kalacak sekilde harcinizi kiymanin uzerine yayin.
    Eyer varsa piza tasinizi firina yerlestirin ve firini en yuksek dereceye ayarlayin.
    Pizza tahtasina bir kasik kadar misir unu serpin ve pideyi tahtanin uzerien aktarin.
    Isinan pizza tasinin uzerine kaydirarak pideyi aktarin. Yaklasik 10 dakika icinde pideniz pisecektir. Pide pistiginde zaten mis gibi bir koku evi sariyor.

    Afiyet olsun...

    [​IMG]