En güzel tatlılar

'Tatlılar ve İçecekler' forumunda YAREN tarafından 2 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

  1. YAREN Üye



    En güzel tatlılar


    Tavuk Göğsü tatlısı
    [​IMG]

    Tavuk göğsü tatlısının diğer ismi yalancı tavuk göğsü tatlısıdır.
    İçinde tavuk eti yok fakat sütlü tatlıların en lezzetlisi ve en hafifidir.
    Tavuk göğsü tatlısı yapmak kolaydır ama yemek için buzdolabında 1 saat kadar kıvamını almasını beklemeniz gerekiyor.
    Tadına baktığınızda yaptığınıza değdiğini göreceksiniz..

    Malzemeler

    3 türk kahvesi fincanı un
    Yarım paket margarin
    1 litre süt
    3 türk kahvesi fincanı şeker
    Tarçın üzerine serpmek için

    Yapılışı

    Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz.
    Üzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 -3 dakika kavuruyoruz.
    Süt ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz.
    Unun topaklanmaması için mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.
    Katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz.
    Islak borcama döküp, buzdolabında 1 saat bekliyoruz.
    Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz. ​
     

  2. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Brüksel Muhallebisi

    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım paket margarin
    1 su bardağı un
    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    250 gram çilek
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Hazırlanışı


    Margarini tencereye alıp eritin.
    Üzerine unu ekleyip, rengi sararıncaya kadar kavurun.
    Şeker, süt ve vanilyasını ilave edip mikserle karıştırın.
    Pütürsüz bir kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
    Pişen muhallebiyi kâse ya da kuplara dökün.
    Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
    Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
    Çilek püresini muhallebilerin üzerine paylaştırın.
    Krem şantiyi 1 bardak süt hazırlayın.
    Muhallebilerin üzerini krem şantiyle süsleyin.
    Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
    Afiyet olsun.

    Not:Çilek sosunun tadı ekşi olursa bir kaç yemek kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.​
     

  3. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Kadayıf tatlısı


    [​IMG]

    Malzemeler

    200 gram çiğ kadayıf
    75 gram tereyağı
    1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Yapılışı

    Tencereye su ve şekeri alıp karıştırarak kaynatın.
    Şerbetin soğuması için bekletin.
    Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    Fırın tepsinin tabanını yağlayın.
    Kadayıfın yarısını tepsiyeye yayın ve elinizle iyice bastırın.
    Antep fıstığını kadayıfın üzerine yayın.
    Kalan kadayıfı tepsiye yayın ve elinizle iyice bastırın.
    Tereyağını küçük parçalara bölüp kadayıfın üzerine yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
    Fırından çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün.
    Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı veya dövülmüş ceviz serpin.
    Dilimleyerek servis yapın.
    [​IMG]

     

  4. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Yalancı ekmek kadayıfı
    [​IMG]
    Malzemeler
    1 Paket tuzsuz etimek
    2 Su bardağı toz şeker
    2 Su bardağı kaynar su
    Kreması için:

    5 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı toz şeker
    1 Tutam tuz
    1 Kahve fincanı su
    3 Çorba kaşığı buğday nişastası
    1 Paket krem şanti
    1 Buçuk su bardağı süt
    Hazırlanışı:
    Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın, şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın. Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.


    Kremasını hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ocaktan alın ve mikserden geçirin, şerbet döktüğünüz etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin, hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin, hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
     

  5. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Keşkül
    [​IMG]
    Malzemeler

    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    4,5 yemek kaşığı pirinç unu
    3 yemek kaşığı hindistan cevizi
    3 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
    3 yumurta sarısı
    1 su bardağı süt
    Üzerini süslemek için hindistan cevizi, antep fıstığı

    Yapılışı

    1 litre süt, toz şeker ve pirinç ununu tencereye alın.
    Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    Hindistan cevizi, çekilmiş badem içi, 1 bardak süt ve 3 yumurta sarısını kasede iyice çırpın.
    Muhallebi kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı yavaş yavaş içine dökün ve karıştırın.
    Topaklanırsa mikserde yüksek devirde çırpın.
    Muhallebi tekrar kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika sonra ocaktan indirin.
    Kaselere pay edin.
    Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini süsleyin.
    Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
    Püf Noktası: Eğer toz badem bulamazsanız, kuruyemişçilerde satılan kabuklu tuzlu bademi alın, bir tencere koyup üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun, kaynatın. Kabuklarının kolay soyulduğunu gördüğünüz ana kadar kaynatmaya devam edin. Sonra süzüp sıcakken kabuklarını soyun. Rondodan geçirin.​
     

  6. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
    [​IMG]
    Malzemeler
    500 gram tel kadayıf
    3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
    250 gram tereyağı
    Şerbeti için,
    4 su bardağı toz şeker
    6 su bardağı su
    2 çay kaşığı limon

    Hazırlanışı

    Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın.

    Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin.

    Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.

    Soğuması için bekletin.

    Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin.

    Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin.

    Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın.

    Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın.

    Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın.

    Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin.

    Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

    Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün.

    1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. ​
     

  7. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Pudingli etimek tatlısı
    [​IMG]
    Malzemeler

    1 Paket tuzsuz etimek
    750 ml süt
    1 Paket kakaolu puding
    1 Su bardağı toz şeker
    1,5 Su bardağı su
    1 Tatlı kaşığı tarçın
    Hindistan cevizi (üzerini süslemek için)

    Yapılışı


    Etimekleri orta derinlikte tepsiye dizin.
    Şekeri 1,5 su bardağı su ile kaynatın.
    Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
    Pudingi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
    Ocaktan almaya yakın tarçını ilave edip hızlı hızlı karıştırın.
    Pudingi etimeklerin üzerine döküp bıçak yardımıyla düzleştirin.
    Hindistan cevizini ile süsleyin.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
    1-2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.​
     

  8. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Dilber Dudağı Tatlısı
    [​IMG]
    Malzemeleri

    Hamuru için
    3 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı su
    1 çay kaşığı karbonat
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    6 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz

    Harcı için
    1 su bardağı marmelat (portakal, kayısı olabilir)
    1 su bardağı damla çikolata

    Üzeri için
    2 su bardağı pudra şekeri
    Yarım paket eritilmiş margarin

    Hamuru açmak için
    1 su bardağı nişasta

    Yapılışı

    İç harcını hazırlamak için gerekli malzemeleri kasede karıştırın.
    Hamuru için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurun.
    Hazırladığınız hamuru 18 eşit parçaya bölüp üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
    Beklemiş hamurları düz bir zemine yerleştirip üzerlerine nişasta serpin.
    Merdane ya da oklava yardımıyla her bir hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
    Açtığınız hamurlara iç harçtan sürüp rulo şeklinde sarın ve 5 cm genişliğinde kesin.
    Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Fırın tepsisini yağlayıp tatlıyı aralıklarla tepsiye yerleştirin.
    Üzerlerine eritilmiş margarini fırça yardımıyla sürün.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    Fırından çıkan tatlıların üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.​
     

  9. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Kazandibi Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler

    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı pirinç un
    1 su bardağı toz şeker
    1 tutam tuz
    4 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı


    Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kasede karıştırın.
    İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
    Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.
    Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
    Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
    Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
    Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.
    Üzerine muhallebiyi döküp, yayın.
    Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
    Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir.
    Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.
    Servis yapacağınız zaman karelere bölün.​
     

  10. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Tulumba Tatlısı Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler

    •3 su bardağı su
    •100 gram tereyağı
    •2,5 su bardağı un
    •3 adet yumurta
    •2 yemek kaşığı irmik
    •1 yemek kaşığı nişasta
    •1 tatlı kaşığı şeker
    •1 tutam tuz

    Şerbeti için

    •4 su bardağı su
    •4,5 su bardağı şeker
    •1 yemek kaşığı limon suyu

    Kızartmak için

    •2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı olabilir)

    Yapılışı

    •Şerbetini hazırlamak için tencereye su ve şekeri alın.
    •Sürekli karıştırarak kaynatın.
    •Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın.
    •Soğuması için şerbeti kenarda bekletin.
    •Hamurunu hazırlamak için ayrı bir tencereye su ve tereyağını alın.
    •Suyun kaynayıp yağı patlatması için sürekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın.
    •Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene kadar hafif ateşte kavurun.
    •Tencereyi ocaktan alıp sürekli karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve ılınmasını sağlayın.
    •Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın.
    •Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın.
    •Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun.
    •Şekilli tulumba tatlıları yapın.
    •Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın.
    •Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin.
    •Servis tabağına alın.

    Not
    •Tatlıları ilk kızartırken kızartma yağı soğuk olmalıdır. Kızgın yağa atarsanız içleri pişmez ve hamur olur.​
     

  11. Pardus Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Hiç girmek niyetinde değildim ama naapalım girdik bir kere konuya..Ama çıkamıyorum ...Aaaaaaaaaaaa!!!!
     

  12. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Gazoz Tatlısı

    [​IMG]
    Malzemeler

    1 Su bardağı sade gazoz
    1 Adet yumurta
    Yarım paket yaş maya
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    Aldığı kadar un

    Şerbeti İçin

    4 Su bardağı su
    2 Su bardağı şeker
    Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı

    Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin.
    Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
    Şerbeti için 4 Su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri kaynatın.
    Ateşten indirmeye yakın yarım limonun suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
    Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle rulolar yapın.
    Ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
    Fırından çıkarttığınız tatlıların üstüne soğuk şerbeti dökün.
    Tatlı, şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.​
     

  13. küLkedisi Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    :):)
     

  14. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Fındıklı Burma Baklava Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler

    10 yaprak baklavalık yufka
    200 gr tereyağı
    2 su b. fındık içi

    Şerbeti için

    5 su b. tozşeker
    4 su b. su
    1 dilim limon

    Hazırlanışı

    Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş fındıkları serpin. Uzun bir oklavaya sararak büzüştürün. Oklavadan ayırarak yağlanmış yuvarlak tepsinin orta kısmından itibaren dolamaya başlayın. Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayarak ardı ardına dizin. Tepsi dolunca üzerine eritilmiş tereyağını dökerek 180 derecede çıtır çıtır olana kadar pişirin.

    Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün. Yapımı oldukça kolay bir baklava.​
     

  15. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Kalbura Bastı Tatlısı
    [​IMG]
    Malzemeler

    1 Su bardağı sıvıyağ
    1,5 Su bardağı şeker
    1 Çay bardağı dövülmüş ceviz içi
    1/3 Çay bardağı limon suyu
    2 Su bardağı su
    1 Paket vanilin
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Hazırlanışı

    Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10-15 dakika.kaynatın
    Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
    Unu derin bir kaba koyup ortasını açın.
    İçine erimiş margarini, vanilini, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave edin.
    Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun.
    Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlaklar yapın.
    Her bir yuvarlağı kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın.
    Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup elinizle tekrar yuvarlayın.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
    Piştikten sonra maşa yardımıyla içi derin kare bir borcama alıp soğuk şerbeti üzerine dökün.
    Soğuk servis yapın.

    Mutlaka şerbet soğuk,tatlı sıcak olmalıdır ki şerbeti iyice içine çeksin.​
     

  16. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı
    [​IMG]
    Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

    Malzemeler

    300gr kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı doğranmış ceviz

    Hazırlanması

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

    Muhallebi Malzemeleri

    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema

    Hazırlanması

    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine serin.​
     

  17. HazaN Admin Site Yetkilisi Admin

    Cevap: En güzel tatlılar

    Yapma be Yarenim bak şimdi gözüm kaldı çoğunda karnımda aç ne yapacağız şimdi :(
     

  18. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Güllaç Tarifleri

    Birinci Tarif
    [​IMG]
    Malzemeler
    18 adet güllaç yufkası
    8 bardak süt
    5 bardak şeker
    1 bardak çekilmiş ceviz
    İsterseniz az da olsa gül suyu
    2 adet nar(olgun olsun)

    HazırlanışıSütü şekeri karıştırın ve kaynatın.Yufka yapraklarını tek tek sütle ıslatın.Yarısının ortasına ceviz içi dökün.Kalan yufkaları ıslata ıslata üzerine koyun.Üstüne kalan sütü dökün.Soğutup üstüne nar tanelerini döküp servis yapın.
    [​IMG]

    İkinci Tarif

    Malzemeler
    Çok ince açılmış güllaç yufkası
    3 kilo süt
    750 gr toz şeker
    250 gr rendelenmiş ceviz içi
    250 gr hindistan cevizi
    500 gr pudra şekeri
    100 gr çekilmiş antep fıstık içi

    Hazırlanışı
    Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır. Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
    [​IMG]
     

  19. alemşah Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    ekmek kadayıfını cok seviyorum bide üstüne kaymak oldumu
    tamamdır ama yalancısını değil harbi olanını :f40: :f40: :f40:
     

  20. YAREN Üye

    Cevap: En güzel tatlılar

    Pamuk Prenses Tatlısı
    [​IMG]

    Malzemeler
    1 kg. süt
    12 yemek kasigi seker
    7 kaşık irmik
    1 pk. vanilya
    125 gr.margarin
    1 limon kabugu rendesi

    Yapilisi
    1. kg sütü ve yag hariç bütün malzemeleri süte koyup kaynatin. (bir kaşık hindistancevizi ayirin, süslemek için)
    Koyulasincaya kadar hafif ateste pisirin.
    Margarini koyup erimesini bekleyin.
    Karisim biraz soguyunca yayvan bir kaba bosaltin.
    Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
    1-2 saat dondurup soguk servis yapin..
    Afiyet olsun.