Boyun tutulmasına ne iyi gelir

'Şifalı Bitkiler' forumunda YAREN tarafından 4 Mart 2011 tarihinde açılan konu

  1. YAREN Üye


    boyun tutulması,boyun tutulması tedavisi,boyun tutulması nasıl geçer

    Boyun Tutulması Nedir?

    Soğuk almaktan boyunun ters vaziyette uzun süre kalması veya cereyan da kalması neticesinde boyunda kasılma hali.


    Boyun ve boyun kaslarında dayanılmaz ağrılar boyun bölümünde hareket zorluğu ve sırt ağrıları görülür.


    İlk yapılacak tedavi sıcak banyo ve sıcak havlu ile ağrıyan kısma kompres yapılır ve boyun kısmını sıcak tutmaktır.

    1. Tarif:

    Pelesenk yağı

    Kekik yağı

    Çörek otu yağı

    Alabalık yağı

    Karabiber yağı

    Zeytin yağı

    Sarımsak yağı

    Susam yağı

    eşit miktarda karıştırılıp boynun ağrıyan kısmına sıcak havlu ile 10 dakika kompres yapılır. Kurutulup karıştırılan yağ incitmeden ağrıyan kısma yedirerek sürülür. Boğazlı kazak giyilip boyun egzersizi sabah akşam yapılır.

    2. Tarif:

    Söğüt yaprağı

    Okaliptus yaprağı

    Karabaş otu çiçeği

    Oğul otu

    Hayt çiçeği

    Çınar yaprağı

    eşit miktarlarda karıştırılır. 2 bardak kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir. Aç ve tok karnına 3 öğün 2 bardak içilir.

    3. Tarif:

    Sıcak suya 2 adet havlu koyulup ağrıyan kısım 10 dakika masaj yapılır. Kurutulup zeytin yağı ile hafif ovulur. Yünlü bir şey sarılır.

    4. Tarif:

    1 büyük baş soğan

    50 gr kara üzüm

    20 gr kekik

    20 gr zeytin yağı

    dövülüp macun yapılır. Ağrıyan kısma akşam sarılıp sabah yıkanır.

    5. Tarif:

    100 gr nar çiçeği kaynatılıp lapası yapılır. Ağrıyan kısma akşam sarılıp sabah yıkanır.

    6. Tarif:

    200 gr yeşil mercimek ezilip sirke ile pişirilir lapası ağrıyan kısma sarılıp sabah yıkanır.

    7. Tarif:

    Kekik

    Hayıt çiçeği

    Adaçayı

    Okaliptus yaprağı

    Oğul otu

    Biberiye

    Mentollü nane

    tamamı karıştırılır. 2 bardak kaynar suya karışımdan bir avuç atılıp 10 dakika demlenir. Tok karnına çay yerine 2 bardak sade veya az limon ve balla içilir.

    Kaynak:.bitkiselkitap.com